Arbetserfarenhet

Gt-försäljare, Uddevalla. (2008-2010)
Arbetade med försäljning av tidningen GT en gång i veckan - varje söndag - samt extra dagar under lov eller röda dagar. Försäljningen gällde området kring skogslyckan i Uddevalla.

Accent, Torp Köpcentrum, Uddevalla. (2010)
En veckas praktik under ledningen av butikschefen Maria med goda bedömningar. Arbetade till en början med de inkommande varorna till affären men fick även chansen att lära mig kassasystemet samt försäljningsmetoder.

McDonald's, Torp Köpcentrum, Uddevalla. (2011-2013)
Arbetade på snabbmatsrestaurangen McDonald's där jag har fått hög erfarenhet av försäljning, kassavana, service samt ett tillmötesgående förhållningssätt gentemot kunder och medarbetare. Jobbet har dessutom bidragit till min ökade stresstålighet men också mitt sätt att arbeta så effektivt som möjligt.

Uddevalla-Posten, praktik. (2013)
Praktiserade under en månad på lokaltidningen. Där fick jag ta del av och erfarna redaktionellt arbete.

Egen företagare
Startade enskildfirma vid namn "Frilansjournalisten Malin Engelbrektsson" under hösten 2013, sedan dess har mycket utvecklats och hänt. Nu går företager under namnet Multiwriter och har utökat utbudet.

Biträdande redaktör
Jag har tätt arbetat med Chefredaktören Tina Gardsten på Chili, Piraja och Studentmagasinet. Efter ett långt samarbete med en nöjd kund har jag på senare tid axlat rollen som biträdande redaktör för Chili.

Ecco, säljare, (Maj - Augusti 2015) 
Just nu arbetar jag dessutom som säljare av Eccos skor på Torp Köpcentrum, ett semestervikariat som sträcker sig från maj-augusti.

Körkort

Innehar B-körkort.

It och datorkunskap

– Word, PDF, Pages, Adobe, Office
– InDesign
– Photoshop
– Adobe Illustrator
– Premier Pro
– Final Cut Pro

Språk

Svenska, modersmål.
Engelska 7, flytande.
Spanska 4, gymnasienivå, förstår enkelt samtal och texter.

Utbildning

Samhällsvetenskapsprogrammet, Journalistisk, Plusgymnasiet, Uddevalla. (2011-2014)

Jag tror på att avancera i karriären, jag tror på talang och drivkraft för journalistik och kommunikation. Jag tror att brinnande intresse är allt som krävs för god prestation, där ålder har mindre betydelse, och talang och erfarenhet bedöms mer. Jag är lättsam och härlig att jobba med, är en driven tjej, som trots min unga ålder har mycket att erbjuda och jag har ständigt nya idéer på lager.

Tjusningen med det jag arbetar med är att det är väldigt fritt, utmanande och kreativt. Men framförallt får jag vara med och påverka. Antingen har man det behovet eller inte, och jag har det behovet att jag gillar att påverka människor. Jag gillar att debattera och lyfta frågor jag tycker är spännande.

Jag är utbildad i följande kurser:
- Journalistik, reklam och information 1
- Journalistik, reklam och information 2
- Medier, samhälle och kommunikation 1

Priser jag mottagit:
- PlusAwards, Årets kommunikatör, 2013.

INTERVJUER

I jobbet som frilansjournalist har Malin Engelbrektsson fått förmånen att intervjua flera intressanta personer. Nedan ser du de namn som hon hittills intervjuat i sin karriär.

Kelly Gale

Shawn Mendes

Anton Ewald

Fanny Lyckman

Janne Josefsson

Molly Sandén

Cissi Wallin

Zara Larsson

Miriam Bryant

Alexandra "Kissie" Nilsson

Molly Rustas

Sofia "Pt-Fia" Sjöström

Tamela Hedström