Malin Engelbrektsson är en 20-årig frilansjournalist och författare som bor i Uddevalla på Västkusten. Hon studerade samhällsvetenskap med inriktnings journalistik, reklam och information vid Plusgymnasiet. Redan då började hon arbeta för lokaltidningar, men ville snart avancera i karriären och insprirerades av journalisten Camilla Björkmans bok (Skriv, sälj och bli lönsam – så lyckas du som frilansjournalist). Boken gav henne alla redskap hon behövde för att förstå grunderna i journalistbranschen. Hon startade eget företag och började pitcha idéer till tidningar i riksmedia och fick snart uppdrag från medier som tjejtidningen FRIDA och Hemmets Journal. 

Sedan september 2013 driver Malin eget företag som frilansjournalist och författare. Det första företaget var en enskild firma som hette Frilansjournalisten Malin Engelbrektsson – 2014 avslutades den firman och blev i stället ett internationellt aktiebolag som numera går under namnet Multiwriter Limited UK Filial. 

Malin är inte bara skribent för flertalet tidningar, hon är även författare och har författat boken Att vara en hackkyckkling – handboken för dig som är utsatt för mobbning (2014). Hon brinner för att sprida sin egna historia av att ha varit ett offer för relationell- och nätmobbning hela sin skoltid. Det gör hon genom att föreläsa om ämnet runt om i Sveriges skolor, samt genom att författa böcker med samma tema. Dessutom skriver hon ungdomsromaner för unga vuxna, men däremot inom genren för science fiction. 

Malin är född den 20 februari 1995 och uppvuxen i Uddevalla med sin familj. Med mamma, pappa, en lillasyster oh två äldre halvsyskon. Hon är karriärdriven, glad, positiv och arbetsam och stävar ständigt efter att avancera i det hon åtar sig. Hon har en hund, en siberian husky vid namn Saphira, och en häst vid namn Mess.

2015-09-14